Creative Academy

Vi utbildar anställningsbara frisörer!

Creative Academy är ett modernt utbildningsföretag som erbjuder Frisörutbildning Nivå 1, Frisörutbildning Nivå 1 med förkunskaper Hår & Make-up stylist, Barberarutbildning, Färdigutbildning Nivå 2 samt Fortbildning av Frisörer.

Vi erbjuder utbildning från grund till elitnivå och vi har stor erfarenhet av att utbilda elever, frisörer, frisörlärare, handledare och internationella tävlanden.

Vårt mål

Vårt mål är att tillhandahålla en pedagogisk utbildning som strävar efter att tillgodose elevens individuella behov för lärande.

Glädje, trygghet, ödmjukhet och respekt är ledord i skolans värdegrund. Vi vill hjälpa dig att uppnå dina drömmar samtidigt som vi uppnår vår dröm – att vara den bästa frisörutbildningen!

Vi tänker kreativt kring frisöryrket och utbildning och gör vad som krävs för att lyckas med vårt mål – Att du når din fulla potential som frisör!

Utbildningsmiljö

Vi önskar att skapa en positiv plats där människor kan växa och utvecklas till sin fulla potential. En välkomnande atmosfär där alla hjälps åt för att trivas ger en sund arbetsmiljö.

Vår lokal är uppbyggd som en riktig salong och är en ergonomisk och god läromiljö. Som elev lär du dig yrkets grunder av en yrkeslärare i en grupp med max 8 deltagare, för att senare öva momenten som trainee på din arbetsplats.

Vi har handplockat de bästa verktygen, dockhuvuden och materialen för att ge dig en kvalitativ frisörutbildning!

Undervisning

Vi lär dig grundläggande kunskaper i yrket och dagens mode med nya tekniker. Vårt koncept är innovativt och vår kvalitativa utbildning gör oss och våra elever unika!

Vi använder moderna metoder och implementerar teori i praktiska moment. Delar av utbildningen är digitaliserad för att göra teorin lätt att förstå och lära sig.

All undervisning och utbildningsmaterial är på svenska men önskar du utbildas på engelska kan vi tillgodose det.

Ulrica Hansson

Creative Academy of Hair leds av Ulrica Hansson, en välmeriterad frisör och lärare med frisöryrket som sin passion

Genom sitt genuina intresse för människor, utbildning och organisation i samband med sin passion för frisörbranschen är Ulrica en entusiastisk frisörlärare och det är hon som håller i utbildningen hos oss.

Efter 20 år i frisöryrket varav 15 år inom utbildning vill Ulrica skapa en ny frisörutbildning med fokus på framtidens frisörer. Både lärande och kreativitet är en process och de båda blir bäst i kombination. På samma sätt är ett samarbete mellan skola och salonger viktigt för att elever ska hitta en arbetsplats och för att arbetsgivare ska hitta anställningsbara frisörer.

Ulrica har samlat sin erfarenhet och kompetens som lärare på gymnasial-, privat och internationell frisörskola, för att starta en frisörutbildning som passar frisörbranschen i Sverige. Vi lär ut de stora kunskaperna inom yrket på en liten skola, i små grupper så att vi kan individanpassa utbildningen till varje elev som kan lära sig i sin egen takt.

Ulrica delar med sig av tekniker hon tagit fram genom åren som visnings- och tävlingsfrisör och för att dela vidare de kunskaper hon lärt sig av några av världens bästa frisörer.

Best Educator of the year

2012 blev Ulrica Certifierad Frisörlärare i Australien där hon arbetade som internationell frisörlärare, Konstnärlig Ledare och Tävlingscoach under 5 år.

Hon nominerades tre år i rad till ”Best Educator of the Year” 2012, 2013 och 2014.

Sedan flytten hem till Sverige har Ulrica varit yrkeslärare vid gymnasial- och privat frisörutbildning och tagit examen som Yrkeslärare vid Stockholms Universitet.

Internationellt nätverk

Ulrica har utbildat Framgångsrika frisörer i bland annat Sverige, Australien, Sri Lanka, Sydkorea, Nya Zeeland och Storbritannien.

Hon har ett gediget Internationellt nätverk som ger henne inblick i internationella utbildningar, vilket inspirerar med nya koncept och globalt utbildningsmaterial.

Hennes elever får också möjlighet att lära sig av frisörer i andra länder genom Praktik och Arbete utomlands.

Tävlingsfrisör

Ulrica representerade Sverige som Internationell Tävlingsfrisör i Svenska Frisörlandslaget 2004-2010 i bl.a Paris, Milano, London, Athen och Moskva samt tävlade nationellt i Australien 2011-2014.

Internationella frisörtävlingar har alltid inspirerat henne och hon har haft flera uppdrag som Tävlings Coach och Internationell Domare för Svenska, Australienska och Nya Zeeländska mästerskap genom OMC Hairworld och Worldskills.

Salong Eivor

I anslutning till Creative Academy ligger Salong Eivor

Den anrika salongen startades av Eivor Hansson som är Ulricas mamma. Salongen hade 50 – års jubileum förra året och är fortfarande aktiv med en väl etablerad kundkrets. Eivor arbetar fortfarande som frisör och är en sann inspiration då hon älskar sitt yrke. Just det var en stor anledning till att Ulrica valde att bli frisör då hon såg hur roligt hennes mamma tyckte att yrket var.

På Pivot Point Academy i Sydney, där Ulrica jobbade som lärare, så fanns frisörskolan i samma byggnad som en salong där lärarna också jobbade. När samma möjlighet gavs i anslutning till Salong Eivor så tog Ulrica chansen att skapa en skola i anpassade lokaler så att eleverna kan lära sig i en salongsmiljö.

Samarbetspartners

sff logotyp
handels
head-brands
baldacci